Expositie Knallende Kleuren en Krachtige Teksten ON TOUR: Almere Haven

4 juli 2024

‘Mooie dingen mag je vieren!’

Woensdag 3 juli vond de opening van de tweede expositie Knallende Kleuren en Krachtige Teksten plaats in De Goede Rede in Almere Haven. Een expositie van prachtige posters, gemaakt door leerlingen van Almeerse basisscholen.

We kijken terug op een sfeervolle bijeenkomst. De muzikanten van het Epos Ensemble namen alle bezoekers mee op ontdekkingstocht langs de kunstposters en maakten muziek bij een aantal gedichten die werden voorgedragen. De muziek was speciaal bij de posters gecomponeerd: het Epos Ensemble verklankte de gedichten die door Almeerse leerlingen zijn geschreven tijdens het posterproject van Collage.

Het posterproject

'Het posterproject’ is een idee van Collage, ter gelegenheid van haar tienjarig bestaan en bracht leerlingen van verschillende schoolbesturen, verschillende scholen en verschillende leeftijden samen.

Maar liefst 1000 leerlingen van 40 klassen uit 15 verschillende basisscholen werkten mee aan het posterproject van Collage. Leerlingen schreven gedichten onder leiding van landelijk bekende dichters of maakten bij die geschreven gedichten illustraties onder leiding van Almeerse kunstenaars. Tijdens de opening vertelden we hoe er prachtige verbindingen tussen leerlingen, scholen en workshopleiders zijn aangegaan.

De veertig posters zijn de hele zomer te zien in De Goede Rede en in De Nieuwe Bibliotheek van Almere Haven.  

Kom en kijk!
3 juli – 27 augustus

Lees meer