Samen Bouwen aan Cultuuronderwijs

25 juni 2024

Samen bouwenSilvia Servais (directeur) nam ons mee in het tienjarig bestaan van Collage, waarna een korte impactfilm het belang duidde van het werk van kunst- en cultuuronderwijs. De impact van het opdoen van nieuwe ervaringen is groot. Juist vanuit het brede aanbod op de scholen leren leerlingen hun talenten kennen en leren ze te durven en te doen.  

Vervolgens bouwden we letterlijk en figuurlijk aan cultuuronderwijs via het spel Jenga. De discussievragen die op meerdere stenen beschreven stonden, nodigden deelnemers in de verschillende groepjes uit om kennis en ervaring uit te wisselen, na te denken over ontwikkelvragen en werden er nieuwe contacten gelegd. 

Christel van der Velden blikte daarna vooruit naar een op te zetten ‘lerend netwerk’ en informeerde over het gloednieuwe onderzoek van wetenschapsjournalist Mark Mieras over ‘Hoopvol onderwijs’.  

Tijdens het walking diner werden contacten verstevigd en was er een groot saamhorigheidsgevoel. Deelnemers vonden herkenning in elkaars verhalen. 
 

Wetenschapsjournalist Mark Mieras over belang kunstonderwijs voor gelijke kansen. 

SAVE THE DATE: 6 november Dag van de Cultuureducatie Flevoland